2022-03-08 08:06:24• hírek • Refszatmar.eu

Láttuk az ő csillagát – ünnepi hét Szamos-negyeden

Minden nap ünnep! – mondhatták bátran a Szatmárnémeti Szamos-negyedi Református Egyházközség tagjai, hiszen a mögöttünk levő héten számos ünnepi alkalomnak adott otthont a gyülekezet – tudtuk meg Varga Tamás Sándor gyakornoklelkésztől.

Szerdán, a délelőtti istentiszteleten Ft. Csűry István püspök hirdette Isten Igéjét a népes gyülekezetnek, ahol hálát adtak a felavatásra került Árva Bethlen Kata Református Óvodáért. A gyülekezetnek 2000-ben sikerült beindítania a Királyhágómelléki Református Egyházkerület első református óvodáját, majd 2017-ben, a Reformáció 500. évfordulóján, az intézmény bekerült a Magyar Állam Kárpát-medencei Óvodafejlesztési programjába, hogy új óvodát építsen. Magyarország Kormánya részéről jelen volt dr. Grezsa István miniszteri biztos, aki köszöntésében elmondta, hogy ez a legkalandosabb sorsú intézmény az összes közül, hiszen különböző technikai okok miatt több évet késett az óvoda átadása. Továbbá köszönetét fejezte ki a város és a megye magyarságának, valamint a Református Egyháznak, hogy vállalják ezt a nemes munkát, hogy neveljék a jövendő generációkat. A gyülekezet óvodásainak ünnepi műsora emelte az ünnep fényét, mosolyt csalva a jelenlévők arcára. Bogya Kis Ferenc lelkipásztor szeretettel köszöntötte a jelenlévőket és bemutatta az óvoda építésének történetét. A köszöntések rendjén szólt a jelenlévőkhöz dr. Király Lajos esperes, Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere és Póti Eduárd a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója. A templomi istentisztelet után a gyülekezet átvonult az óvoda udvarára, ahol hivatalosan is felavatták, majd átadták a korszerű intézményt, melyet Csűry István püspök áldott meg. Ezek után szeretetvendégségre került sor és a gyülekezeti tagok megtekinthették az óvoda épületét.

Az ünnepek sora azonban itt nem ért véget, hiszen még aznap este egyetemes imaestet tartottak, melyet idén a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa állított össze, a következő mottóval: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.”(Mt 2,2). Szerda este Nt. Vinczéné Pálfi Judit, egyházkerületi missziói tanácsos, Nagyvárad-Csillagvárosról, csütörtökön Nt. Kiss József, egyházmegyei főjegyző, Szatmár-Németiből, szombaton pedig Varga Tamás Sándor a gyülekezet gyakornok lelkipásztora tolmácsolta Isten szavát a gyülekezetnek.

Péntek este a Szamos-negyedi református templom adott otthont a XXX. Ökumenikus Női Világimanapnak, melyet idén Anglia, Wales és Észak-Írország keresztyén asszonyai készítették el s melynek mottója:,,mert csak én tudom, mi a tervem veletek!” Az ünnepi istentiszteleten igét hirdetett Nt. Nagy Erika, sárközújlaki református lelkipásztor, egyházmegyei nőszövetségi elnök. A programot bemutatták és az imádságokat felolvasták a történelmi felekezetek Nőszövetségi Bizottságának tagjai. Köszöntőt mondott Bogya Kis Mária református lelkipásztor, megyei koordinátor, majd visszatekintettek a Szatmári Egyházmegye Ökumenikus Nőszövetségének harmincéves szolgálatára, hálát adtak Isten megtartó kegyelméért. A gyülekezetet köszöntötté a testvérfelekezetek előljárói: Fm.Ft. Schönberger Jenő római katolikus püspök, Nt. dr. Király Lajos református esperes, Ft. Pallai Béla görögkatolikus parókus lelkész és Nt. Szabó Szilárd baptista lelkipásztor. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.

Az egész heti ünnepségsorozat megszervezéséért és koordinálásáért illesse tisztelet és köszönet Bogya Kis Mária és Bogya Kis Ferenc lelkipásztorokat, valamint a Szamos-negyedi gyülekezet szorgos és mindenben segítőkész tagjait. Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: